20.5.13

«Κόσμος και ντουνιάς»
χτές στο Μοναστήρι

Για την σημερινή γιορτή "Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου" στην οποία είναι αφιερωμένος ο ναός του Μοναστηριού μας, όπως κάθε χρόνο, έγινε χτές εσπερινός χοροστατούντων πέντε ιερέων της περιοχής και με παρουσία πλήθους κόσμου. Πάνω από 300-350 άτομα κατά μέτριους υπολογισμούς.
Αμέσως μετά τη λειτουργία το εκκλησίασμα απόλαυσε τις προσφορές της δραστήριας Αδελφότητας Σκλιβανιτών Γιαννίνων από πολύ ωραίες πίτες και γλυκίσματα, που έφτιαξαν συγχωριανές, κρασί και αναψυκτικά. Πρέπουν συγχαρητήρια στην διοίκηση της Αδελφότητας για την άψογη οργάνωση, που -ας μην το ξεχνάμε...- απαιτεί και πολλή προσωπική εργασία τους.

Το «κανονικό» ημερήσιο πανηγύρι στο Μοναστήρι πάντως έχει οριστεί για την άλλη Κυριακή. Θυμίζουμε ότι γίνεται εναλλάξ με τον Άγιο Χριστόφορο κάθε χρόνο και ότι λόγω και του υπέροχου περιβάλλοντος στο Μοναστήρι είναι πάντα μιά πολύ ευχάριστη εμπειρία. Μην το χάσετε, έστω κι αν δεν είστε "εραστές" των κλαρίνων.

Είχαμε όμως κι ένα παράξενο αυτές τις μέρες στο Μοναστήρι: Βρέθηκε εκεί κοντά ένας φρεσκοσκαμμένος τετράγωνος λάκκος. Προφανώς έγινε από λαθροκυνηγούς θησαυρών, που κανένας δεν τους αντιλήφτηκε «εν δράσει»... Να βρήκαν πράγματι κάτι;;; Γεμάτα είναι τα ελληνικά βουνά από τέτοιους λάκκους... Αν ήταν τόσοι κι οι θησαυροί, θα είχαμε λύσει κάθε πρόβλημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: